Mouri Nyomozó Iroda - Detective Conan Rajongói Oldal
Menü
 
Linkek

 


 
 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Heti kérdés
Lezárt szavazások
 
Film-ismertető

 
Filmek

1.Meitantei Conan- Tokei Jikake no Matenrô (Időzített bombák a felhőkarcolóban) 1997
2.Meitantei Conan -
Jűyon banme no Targetto (A 14. célpont) 1998
3.Meitantei Conan -
Seikimatsu no Majutsushi (Az évszázad utolsó varázslója) 1999
4.Meitantei Conan -
Hitomi no naka no Ansatsusha (Szemeiben rejtve) 2000
5.Meitantei Conan -
Tengoku he no Kauntodaun
(Visszaszámlálás a mennyországba) 2001
6.Meitantei Conan -
Beikâ machi no Bôrei
(A Baker Street-i fantom) 2002
7.Meitantei Conan -
Meikyű no Kurosurôdo (Az ősi főváros kereszteződő útjai) 2003
8.Meitantei Conan -
Ginyoku no Majishan
(Az ezüst égbolt varázslója) 2004
9.Meitantei Conan -
Suiheisenjô no Sutorateji (Mélység feletti stratégia) 2005
10.Meitantei Conan -
Tanteitachi no Rekuiemu (Nyomozók requieme) 2006
11.Meitantei Conan -
Konpeki no Jolly Roger (Kalózlobogó a mély kékségben) 2007
12. Meitantei Conan-
Senritsu no Full Score (A rettegés kottagyűjteménye) 2008
13. Meitantei Conan-Shikkoku no Chaser (A fekete vadász) 2009

14. Meitantei Conan-Tenkuu no Lost Ship (Az elveszett léghajó) 2010
15. Meitantei Conan- Chinmoku no Quarter (Negyedóra csend) 2011
16. Meitantei Conan- Juuichininme no Sutoraikaa(A tizenegyedik csatár) 2012
17. Meitantei Conan- Zekkai no Puraibeto Ai (Magánnyomozó a távoli tengeren) 2013
18. Meitantei Conan- Ijigen no Sunaipa (Orvlövész egy másik dimenzióból) 2014


Filmek jellemzői általában

Minden mozifilm először egy hosszabb-rövidebb ’előszóval’ kezdődik, ami többnyire szorosan kapcsolódik a film egyik fontos szálához.
Ezután következik egy gyors bemutató arról, ki is Conan, mit csinál és miért, milyen segédeszközei, s segítő vannak. Ezt a bevezetőt különböző karakterek tartják, egy kis Conan-segédlettel.
A filmekben talán az egyik biztos rendszere, hogy az első tetőpontja tettes végleges lefülelése ezt pedig egy akciódúsabb csúcspont követi.
Minden film tartalmaz egy kvízt, ami szójátékon alapul, legtöbbször Agasa professzor fárasztja ezzel a többieket.
Továbbá egy filmből sem hiányozhat Shiratori felügyelő.
A betétdal alatt a történethez kapcsolódó helyszínen készített valós felvételeket játsszák, melyen sokszor bevillan a film egyik jelentősebb momentuma is.
A dal után egy rövidke ’zárszó’ következik, ami általában egy humoros kis pár perces jelenetet jelent, amit mindig érdemes megnézni.


Időzített bombák a felhőkarcolóban

Lévén, hogy az első filmről van szó, először megtudjuk, hogyan old meg egy ügyet a főszereplő, Conan, jelen esetben egy Kurokawa nevű orvos halálával kapcsolatban.
Shinichi meghívást kap Moriya Teijitől, a híres építésztől, de mivel jelen állapotában nem állíthat be hozzá, átküldi a meghívókat Rannak, aki cserébe azt kéri Shinichitől, hogy menjen el május 3-án egy éjjeli mozira. Ez persze lehetetlen, mert hát Shinichi most Conan, de nem tud nemet mondani, s képtelen lemondani a találkozót, aminek az apropója Shinichi születésnapja, ami május 4-én van.
A teadélután után Conannek egy robbantóval akad dolga, aki Shinichit akarja kihívni, de végül Conannel kell beérnie. Főhősünk azonban megsérül az egyik bomba robbanásakor, így a rendőrség és Kogoro segédletével nyomozhat tovább, Agasa professzor támogatásával.
A tűzesetek, a gyújtogatások, a bombák helyei mind egy személyhez köthetők. De vajon ki ez az őrűlt robbantó? Miközben Conanék leleplezik a gyilkost, Ran a felhőkarcoló mozijánál vár Shinichire. Bombák robbannak a felhőkarcolóban, Ran bennragad, de Conan a megmentésére indult.

Az első film az elvárásoknak korrektül megfelelt, megvolt benne a kellő akció, a szereplők felvonultatása, a szerelmi szál, nyomozás, minden, amit a Detektív Conan animéjének első szezonjai után várhatunk. És Shiratori felügyelőnek ez volt az első fellépése, a legjobb filmes karakter, aki végül az eredeti történetben is helyet kapott.
A film betétdala (Kyoko: Happy birthday) nem különösebben kiemelkedő, de azért valamelyest illik a filmhez, ha másért nem, hát a szövege miatt biztosan.

A 14. célpont

Főszerepben a számok, a kártyák, a lövés, a csók és a Mouri család.
Minden egy ártatlannak tűnő álommal indul, ahol Ran azt látja, hogy régóta különélő anyját valaki lelövi. Később kiderül, ki az ’elkövető’, s Ran képtelen megérteni a lövés okát. Az is fájdítja a szívét, hogy egy újabb sikertelen próbálkozást tett szülei összehozására.
Ayumi egy jósgéppel csókot jósol Conannek, akinek viszont fontosabb dologgal kell törődnie, méghozzá egy sorozatgyilkossal, aki a pikk kártya szerint válogatja meg áldozatait, akik nem utolsó sorban kapcsolatban állnak Kogoroval. Mindegyik célpont nevében el van rejtve egy szám, s miután erre rájönnek Conanék, igyekszenek előkeríteni őket még a gyilkos előtt.
Miután Megure felügyelő, Eri (Ran anyja) és Agasa professzor áldozatul esnek, egy valószínűsíthető elkövető is felbukkan, a frissen szabadlábra helyezet kártya-csaló Murakami személyében. De vajon tényleg ő a tettes?
Egy helikopteres kaland után végül a potenciális áldozatok összegyűlnek egy helyen, a víz felett megépített Aqua Crystalban, ahol újabb gyilkosságok, s veszélyes dolgok történnek, ráadásul az ún. „csók-jelenet” is itt látható.
Összességében egy nem kifejezetten pörgős, de több gyilkoságból-gyilkossági kísérletből álló történet, amibe igyekeztek egy kis romantikát is belepréselni. A hangulat többnyire átlagos, olykor kissé szomorkás, de a végére összekupálódik minden.
Kogoro tériszonya aranyos színfoltja volt a történetnek, akárcsak a „csók” és a végén lévő romantikus hangulat.
A film betétdala (ZARD: Shoujo no Koroni Modotta Mitai ni ) talán jól tükrözi a film hangulatát, egy szép, lassú számról van szó.

Az évszázad utolsó varázslója

Kaito Kid újabb értékes tárgy elrablását jelenti be, az „Emlékek tojását”. A ’tojás’ –t az orosz Romanov család kapta húsvétra, egy 51 darabos gyűjtemény utolsó darabjaként. Ám a többitől eltérően ezen üveglapocskák, s nem értékes kövek vannak. A kérdés, vajon mi lehet a tojás titka?
Mivel, hogy a tojás a Suzuki család tulajdonában van, a védelmére kell Kogoro Mouri is, így Ran, Conan és Sonoko társaságában Oszakába mennek, hogy megvédjék az értékes tárgyat. Itt csatlakozik hozzájuk Heiji Hattori és Kazuha Toyama is, akik először szerepelnek mozifilmben, akárcsak Kaito Kid és Haibara Ai.
Eljön Kaito Kid ideje, de lopás közben a rendőrségen kívül másik ellenfele is akad, aki egyszerűen lelövi a tolvajt. Kid eltűnik, a tojás szerencsére épségben marad,
S a kutatócsoport újabb nyomokat találva igyekeznek végérvényesen megfejteni a tojás rejtélyét, Azzal nem számolva, hogy egy titokzatos idegen, a Skorpió, is köztük van, s sorra öli meg a számára nem kívánatos személyeket.
Az események közepette Ran rájön, illetve erősen gyanakszik arra, hogy Conan nem más, mint Shinichi, és kérdőre is vonja a fiút. Mi lesz vele? És mi van Kaito Kiddel? És mi az ’Emlékek tojásának’ titka?
Összességében egy jó kis délutáni Conan mozi, főként Kaito Kid rajongók számára, de mások se csüggedhetnek. A gyönyörű muzsikát ezúttal a B'z nevű együttes adta One című számával.
 
Szemeiben rejtve

 
A film kulcsmondata: Need not to know, vagyis „Nem kell tudni”. A történet hangsúlya elsősorban a szerelmes párokra, leginkább Ranra és Shinichire helyeződik.
Egy nagyon komoly dolog történik, immáron többszörös rendőrgyilkosság után kell nyomozni a Tokiói Rendőrfőkapitányságnak, aminek azzal is számolni kell, hogy az elkövető talán köztük van. Mindenesetre teljes a hírzárlat, még Kogoro sem kap semmilyen szintű tájékoztatást.
Ám egy esküvőn megváltozik minden. Sato nyomozónőt megtámadják és Ran szemtanúja lesz ennek az esetnek, ám olyan sokk éri, hogy átmeneti memória-zavarban szenved, nem ismer fel senkit a környezetéből.
Miközben folyik a nyomozás a tettes ellen, Conanéknek meg kell védeniük Rant is, ami nem egyszerű feladat, főleg, hogy az elkövető bárki lehet. A lánynak halvány emlékei vannak Shinichiről, aki azonban ’nincs ott’ mellette, s ezt nemcsak ő, hanem mások is nehezményezik.
A történet csúcspontja a Tropical Land Vidámparkban van, ahol Conan leleplezi a tettes és Rannal együtt macska-egér hajszát folytatnak a rendőrgyilkossal.

Igazi csemege a romantikusabb részeket kedvelők számára, s a filmbéli ügy is egészen jóra, izgalmasra sikeredett, így az elsősorban krimi-rajongók sem csüggedhetnek. A Detektív Conan által képviselt ’mystery-touch’, vagyis a romatikus-krimi stílus remekül átjön.
A betétdal, Miho Komatsu: Anata ga iru kara remekül illik a film érzelmes,érzelgős hangulatához.

 

Visszaszámlálás a mennyországba

 
A Detektív Banda kirándulni megy, közben meglátogatják az új Nishitamashi ikertornyokat, amelyek Japán legmagasabb tornyai. Itt összefutnak Ranékkal, akik azért jöttek el, mert Kogoro volt egyetemi társa, az épület tulajdonosa, Tokiwa Mio, meghívta őket.
Eközben a Fekete Szervezet tagjai, Gin és Vodka, ki akar végezni valakit, aki átverte a szervezetet, s a Nishitamashi ikertoronyban volt. Vajon Ai hívta fel őket titkokban? Vagy valaki másnak telefonálgat?
Nemsokára azonban gyilkosságok történnek, s olyan emberek halnak meg, akik szorosan köthetők az ikertoronyhoz. A rendőrség és a Detektív Banda is teljes gőzzel nyomoznak. Az ifjú nyomozók közben tanácsra szorulnak szerelmi problémáikkal kapcsolatban.
Hamarosan partit rendeznek az ikertoronyban, ahol újabb gyilkosság történik, s Conanéknek nem csak nyomozniuk kell, hanem menekülniük is, hiszen az épületben többször is robbantanak.
A film központjában a Detektív Banda és Ai áll, fontosabb szerepet játszanak még a számítógépes információk, a Fuji, az összetört szaké-pohár, egy vörös Mustang Convertible és természetesen a visszaszámlálás.
A betétdal (Mai Kuraki: Always) egy kellemes hangzású zene, egy jó minőségű dal, ami az énekesnőtől elvárható.

A Fekete Szervezettel megfűszerezett történet szórakoztató volt, volt benne kellő akció, jó krimi és Ai is nagy hangsúlyt kapott, ami azért is jó, mert az ő személyisége kellően titokzatos és érdekes ahhoz, hogy emelje a film színvonalát.

A Baker Street-i fantom

A 10 éves Hiroki Sawada egy zseni, aki egyedül kifejlesztett egy DNS-kutató programot, s már a következő nagy művén dolgozik az Amerikai Egyesült Államokban, Thomas Schindler szárnyai alatt, a Noé bárkáján, ami egy mesterséges, gépi agy. Ám a program befejezése és aktiválása után Hiroki öngyilkos lesz.
Két évvel később Schindler vállalata egy új, érzékszerveket is bevonó szimulációs játékot készül bemutatni a „Cocoon”-t (magy.: hernyógubó). A nagy eseményre Japán legbefolyásosabb emberei és gyerekei kaptak meghívást, 50 ifjú pedig ki is próbálhatja a legmodernebb virtuális játékot.
A bemutatón jelen van Yusako Kudo, Shinichi apja is, akinek nagy szerepe van a program kifejlesztésében. Egy gyilkosság azonban beárnyékolja az estét, s Conan és Yusaku is belefognak a nyomozásba, két különböző nyomvonalon.
Míg Yusaku kint nyomoz, Conan elmegy a virtuális világba a válaszért Rannal és a Detektív Bandával. A Cocoon játék egy színtere a 19. századi Anglia, ahol Hasfelmetsző Jack borzolja a kedélyeket, s az ifjú játékosok a túlélésért küzdenek. Ugyanis a Noé bárkája megtámadta a programot, s azt mondta, hogy amennyiben egy gyerek se játssza ki a játékot, akkor mindegyiket megöli, ezzel is meg akarja szüntetni a korrupciót a romlott Japánban.

A virtuális és valós világi bűntények teszik izgalmassá a történetet, fontos kulcspontjai a történetnek az apa-fia kapcsolatok, JTR, Sherlock Holmes és Hiroki.
Bár kicsit elrugaszkodottnak tűnik a történet, attól függetlenül jóra sikeredett. A betétdala ismét egy nagyon szép B'z dal, az Everlasting.

 

Az ősi főváros kereszteződő útjai

 

A film központjában ezúttal Hattori Heiji és az ősi főváros, Kiotó, áll. Egy alvilági rablóbanda, a Genzibotaru tagjait szinte egyenként végzi ki egy ismeretlen személy. A tokiói, az oszakai és a kiotói rendőrség közös erővel igyekszik felgöngyölíteni az ügyet.
Eközben Kogoro meghívást kap egy kiotói templomba, ahol arra kérik, fejtsen meg egy titkos kódot, ami elvezetheti őket egy 8 éve ellopott Buddha-szoborhoz, amit még a Genzibotarutulajdonított el.
Heiji jóban volt az egyik áldozattal, épp ezért viseli a szívén az ügy mihamarabbi megoldását, s megy el Kiotóba. Van azonban egy titkos szándéka is, meg akarja találni első szerelmét, Kazuha nem kisebb bánatára.
Minden szál tehát Kiotóban fut össze. Ám nemcsak a kódfejtéssel gyűlik meg a nyomozók baja, hanem egy újabb gyilkosság is borzolja a kedélyeket, ráadásul Heijit is, látszólag ok nélkül, többször is megtámadják.
A film igyekszik bemutatni az „ősi” Japánt, végigkalauzol minket Kiotó főbb nevezetességein (melyek természetesen valóban léteznek), megismerhetjük Yoshitsunét és Benkei-t, régi, hagyományos szokásokat és ruhákat láthatunk. Ezenkívül van egy egész izgalmas motoros-üldözés, kard-párbaj és az elmaradhatatlan „Kogoro most megmondja, ki a gyilkos”-jelenet.
S ami talán a legfontosabb, Kudo Shinichi, hacsak egy rövid időre is, de visszatér! Ez a film sem mentes a lágy érzelmektől, a szerelem is fontos helyet kap.
A fontosabb kulcspontok: egy ősi dal Kiotó utcáiról, egy kristály és Benkei. A legjobb új karakternek Ayanokozou-t kéne választani, a kiotói rendőrt, de szerintem az ő mókusa viszi a pálmát.
A film betétdala: Mai Kuraki: Time after time, egy gyönyörű dal. Nem csupán elfogultság, hanem a statisztika is beszél belőlem, hisz ez az egyik legkedveltebb betétdal, s többnyire azok is szépnek találják, akiket egyébként hidegen hagy a japán zene.


Az ezüst égbolt varázslója

 
Mi történik akkor, ha Kaito Kid kiszemel egy ékkövet magának? Nos, Nakamouri vezényletével megkezdődik a hajsza utána, hozzájuk pedig csatlakozik a felbérelt Mouri nyomozó és Kid egyik valódi ellenfele, Conan.
A tolvaj először Shinichinek álcázza magát, majd Conan üldözi őt, végül pedig egy repülő fedélzetére helyeződik a történet súlypontja. Először is, Kid itt akarja ellopni az ékkövet. Másodszor az ékkő tulajdonosát megölik. Ezúttal a kissé gyenge ügyet Conan Eri hangján oldotta meg, ám az igazi megpróbáltatás ezután jött. A gép pilótái is a mérgezés áldozatai lesznek, így Kid és Conan veszi át az irányítást, majd egy sikertelen leszállási kísérlet után Kid elmegy(elrepül) segítségért, s Ranra bízza a repülő vezetését majd annak landolását.
Remek szórakozás, látványos jelenetek és ami a legfontosabb, Kaito Kid rajongóknak kötelező darab ez a film. A betétdalt ezúttal Rina Auichi adja, ez a Dream xDream.

Mélység feletti stratégia

 
Ezúttal egy luxushajó fedélzetén játszódik a fő esemény-sor, miközben a szárazföldön Takagi és Sato nyomoznak.
Főhőseink; Conan, Ran, Kogoro, Sonoko, Agasa és a Detektív Banda, a csodás Afrodite hajón élvezik a luxust, de nem sokáig, hisz két gyilkosság is történik, valamint Sonokot is elrabolják bújócska közben.
A film ezúttal Kogorot állítja a középpontba, valamint Shinichi és Ran egyik gyerekkori emlékét egy bújócskáról. A motorcsónakos üldözéssel tarkított történet egyik tetőpontja Mouri nyomozó brilliáns lecsaspása a tettesre, akivel "össze is verekszik", a másik pedig a süllyedő hajón Rant kereső Shinichi kálváriája.
Összeségében egy hangulatos, jó kis délutáni kikapcsolódást nyújtó film; nem a legjobb Conan film, de azért jó.

A betétdala ZARD-tól a Natsu wo matsu sail no youn, egy kellemes, ismételten filmhez illő szám.
 

Nyomozók requieme

 
Végy egy 10 éves évfordulót, adj hozzá annyi sorozat-szereplőt, amennyi nagyjából emészthetően belefér egy filmbe, keverd össze őket egy üggyel, ami már eleve meg van oldva, rakj hozzá csipetnyi akciós jelenetet és egy bugyuta, egoista "gonoszt" és tálald úgy, mintha holt-izgi, komoly és drámai lenne, pedig nem is az.
A szokásos csapat, Conan, Ran, Kogoro, Agasa, Sonoko és a Detektív Banda elmennek egy vidámparkba, ahol Conanen és Mouri nyomozón kívül mindenkit túszul ejtenek, bár a túszok erről mit sem sejtenek. A kliens arra kéri Kogorot, hogy oldjon meg egy ügyet, különben felrobbantja a túszokat vele együtt. Ami még fontos, a kliens tudja, hogy Conan=Shinichi. Vajon honnan? És ki adja titkát? Izguljunk együtt, ezért az egyért lehet, bár...
A történetbe belekeveredik Yokomizo nyomozó, az iker mogorva tagja, Heiji, Kazuha és Hakuba Saguru, aki valójában... És persze Kaito Kid is felbukkan. Továbbá az Oszakából ismert rendőrök, Toyama, Heizo, Ootaki, valamint a tokiói zsaruk, Takagi, Sato, Megure, Shiratori is színesítik a palettát.
Pozitívumként a betétdalt emelném ki, B'z-től a Yuruganai mono hitotsu-t, ami olyan, mint amit az együttestől várhatunk, isteni!

Kalózlobogó a mély kékségben

Volt régen két kalóznő, Anne Bonnie és Mary Read, akikről egy kis sziget múzeuma is megemlékezik. Fegyvereiket, egy puskát és egy kardot féltve őrzik. Erre a szigetre kerül a megszokott csapat, Kogoro, Ran, Conan, Sonoko, Agasa és a Detektív Banda.
Miközben a kis nyomozók gyerekrejtvényt oldanak meg a történet folyamán, magukkal cipelve Ait és Conant, addig Ran és Sonoko búvárkodnak egyet, s a szép tenger alatti világon kívül, romokat is megtekinthetnek. Azonban cápa támadja meg őket, de szerencsére megmenekülnek. Nem ilyen szerencsés viszont egy másik búvárcsapat, ahol az egyik ember belehal a támadásba. Később kiderül, gyilkosság történt. Conan nyomozni kezd, közben Rant és Sonokot elrabolják, s a múzeumból eltűnik a két ereklye is. Ki áll mindennek a hátterében?

Egy laza, másfél órás szórakozás, nem kiemelkedő, nincs benne semmi extra, tulajdonképpen egy hosszabb Anime Originalnak felel meg. És ez egyáltalán nem baj, sőt... megmerem kockáztatni, jobb volt, mint a 10. film. Különösen az film kezdetén lévő üldözős jelenet.
A betétdalt ezúttal Rina Auichi és U-ka Sageusa éneklik közösen: Nanatsu no Umi wo Wataru Kaze no you ni

 

A félelem kottája
 
Különös sorozatgyilkosság veszi kezdetét a történetben, ahol a célpontok mind olyan zenészek, akik hajdanán egy régi, híres zongorista zeneakadémiájára jártak tanulni. Conanéket meghívják egy újonnan felavatott koncertterembe, ahol főhősünk sikeresen megmenti az énekesnő (operett-énekesnő ?) életét. Ezután persze a titokzatos támadó Conant és barátait veszi célba, s végül Conan marad alul, pontosabban leütik, s nem jut el arra a koncertre, melyre több mint ezer ember hivatalos. A merénylő pedig felgyújtja//felrobbantja az épületet, s a legdurvább, hogy a bent lévők a hangszigetelés miatt erről mit sem sejtenek. Ismét Conanre vár a feladat, hogy megmentsen mindenkit. A Shinichi-Ran páros kedvelői bizonyára elégedettek lesznek a film melléktörténetével. ^.~
Ismét, és valószínűleg utoljára, egy ZARD dal a film betétdala, a „Tsubasa o Hirogete” vagyisa kitárt szárnyak.
 
A fekete vadász
 

 

 

 

 

 

Tokióban és Kanagawában áll a bál, egy sorozatgyilkos végez egyre több emberrel. A rendőrség közös erőkkel nyomoz, bevonva természetesen Kogoro Mourit és így Conant is. Azonban Conan észrevesz egy gyanús alakot a rendőrségi megbeszélésen, aki egyenesen Gin kocsijába ül! Nincs mese, a Fekete Szervezet keze is benne van a dologban. De vajon miben érdekeltek? Gin tényleg Shinichi nyomára bukkant?
A film több helyen ellentmond a manga logikájának, ugyanakkor többször tesz utalásokat azokra is. Ha belenyugszunk abba, hogy ez a film nem egy szokásos Conan ügy, akkor egy látványos és viszonylag izgalmas filmet kapunk, én mindenképpen a jobbak közé sorolnám.
A betétdal ezúttal Mai Kuraki Puzzle című száma, ami nagyon dögös, s megy a filmhez. Először neklem nem tetszett, de rájöttem, hogy zseniális.

Az elveszett léghajó

Az 14. film ismét Kaito Kiddel foglalkozik. Ezúttal Jirokichi bácsi állít neki egy csapdát a  világ legnagyobb léghajóján a Bell Three-n. A léghajó Tokióból Oszakába tart, s Kidnek ezen idő alatt kell ellopnia az értékes gyűrűt. Nincs könnyű dolga, hiszen Conan is a léghajón van. De érdekes módon Shinichi is felbukkan. Hogy hogy? Jó kérdés. Történetünk nem lenne teljes főgonoszok nélkül, ezúttal a Vörös Sziámi Macskák terrorszervezet lop el egy veszélyes, halálos vírust, s akarja azt biológiai fegyverként használni. Sőt, el is foglalják a léghajót. Ran is megfertőződik a méreggel, mi több úgy tűnik, hogy Kid még meg is fogja csókolni őt.
Meglepő módon a film hozta az előző évi színvonalat, volt benne minden, ami kellett, ennek ellenére nem volt nagy durranás. Viszont kihagyni sem érdemes, főleg azért nem, mert Kid és Heiji is nagyon jók benne és a grafika ismételten csodálatos.
Azonban végképp leszámoltak a nyomozói vonallal, a film a Die hard 3 (Az élet mindig drága) filmet vette alapul, s senki se hal meg benne! Ez az első ilyen Conan film.
A betétdalt ezúttal Garnet Crow énekli, a címe: Overdrive. Többszöri hallgatásra meg lehet kedvelni, de nem ütős, nem annyira fülbemászó, s végképp nem igazán emlékezetes.

Negyedóra csend

Újabb évforduló, ez már a 15. film. Ezúttal egy nagyon erős kezdéssel nyitunk, Conan egy vonat felrobbantásának a kárait próbálja enyhíteni, nagyon látványos módon. Ezután főhőseink elmennek egy kisváros 5. évfordulójának az ünnepségére, ahol egy igencsak furcsa társaságra találnak, akik túl sok titkot rejtegetnek. Ezenkívül egy 7 évig kómában lévő fiú felébred és megdöbbenve próbálja feldolgozni, hogy a világ megváltozott körülötte. film egyértleműen a Detektív Bandáé, a barátságról szól többnyire. A grafika kiemelkedő, szemet gyönyörködtető. A történet nem rossz, talán a 11. film szintjéhez hasonlítható. Akcióból is ötöst kap. Kár, hogy nem igazi Conanes a film. Hiányzik belőle az, ami a mangában megvan, ez persze nem újdonság, hiszen az utóbbi évek filmjei is ilyenek voltak. Ha másért nem, a látványért érdemes megnézni, meg aztán a "rejtély" része is elfogadható.
A betétdal ezúttal B'z: Don't wanna lie. Szép, drámai, igazi B'z sláger.

A tizenegyedik csatár

A 16. film ezúttal a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő J-League, a japán elsőosztályú labdarúgó csapatai előtt tiszteleg, így sok szereplőt, hármat, négyet valódi J-League-s focisták szinkronizáltak.
A lényeg, hogy egy ismeretlen bombatámadással fenyeget, s Conannek meg kell találnia ezt a személyt. Eközben nem mellesleg megment fél stadionnyi embert. Vajon ki és milyen célból akar focistákat robbantani? Egy irigy focista? Vagy valaki, aki utálja a játékot?
A film látványos és szívet melengető több helyen is. A foci stadiumos jelenetek szuperek voltak, mint ahogy az is, ahogy Conan megmenti a népet. Le a kalappal, igazi izgalom. De mindez az első negyven perc. Ami utána jön az merő unalom, eltekintve egy-két jelenettől, például, amikor Conan focizik. A film második nagy csúcspontja a tettes legyűrése lett volna,de csalódsát keltő és egyenesen nevetséges volt az egész. Ilyen rossz második negyven percet talán csak a 10. film nyújtott. A betétdal utáni jelenet viszont nagyon aranyos, azért jár a pirospont.
A grafika, képek, látvány és a színek kiválóak voltak ismét, mint ahogy dicséretet érdemel az összes focis jelenet is. Sajnos azonban a nyomozós rész unalmasra sikeredett és a végső csúcspont is elég béna volt.
A film záródala: Ikomonogakari: Haru uta.  Olyan semmilyen dal, de rossznak nem nevethető.

Magánnyomozó a távoli tengeren

A Japán-tengeren az Aegis hajón tartanak bemutatót a köznépnek, így Conanék is a hajón vannak, akinek egyik legénységi tagját holtan találják és erős a gyanú, hogy egy másik nemzet kéme "X" is a hajón van, hogy fontos, titkos információkat szerezzen meg. Ez nem egysuerű kémjátszma, ezért itt a nyomozónknak össze kell doloznia a rendőrségen kívül a partsiőrséggel, a hajó rendőrségével, a tengerészettel és a védelmi minisztériummal is.

Az utóbbi években új szelek fújnak a Conan filmek körül, ez a film végre áttört egy újabb korszakba. A kötelező elemek természetesen megvannak és még több. A fanservice nem túl erős, mindenki megkapja azt, amit szeretne ettől a filmtől. Visszatér a nyomozáshoz, a rejtélyhez, ami a sorozat éltetőereje és ami az elmúlt évek során erősen megkopott. Az is jó volt, hogy több szálon ment a nyomozás és míg Conan a hajón, addig Agasa, Ai, Heiji és Kazuha a szárazföldön igyekeznek felgöngyölíteni minden szálat. Persze van némi fölösleges dráma is és Conan elhullajt egy könnycseppet, amit én személyszerint rosszallok, valamint picit hosszú a film és sok a magyarázat benne, de mégis határozottan jó film lett a 17-es.
A záródal sajnos elég jellegtelen lett, ezzel nincs mit tenni. A film viszont jó lett.

 

 
Hírek

snowdome03
 

2018. december 12.
Kijött a 23. film rövid trailere KATT IDE

2018. december 03.
Megjelent az 1022.fejezet magyarul a Menüben

2018. december 02.
A 23. film címe: "A kék zafír ökle", bemutató 2019.04.12.

2018. november 26.
Megjelent az 1020. és 1021.fejezet magyarul a Menüben

2018. szeptember 15.
Megjelent az 1019. fejezet magyarul a Menüben

 
Számláló
Indulás: 2006-11-02
 
Csevegő
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME